Ons verhaal

Toen we in 1999 ons boerderijtje kochten en begonnen te renoveren, droomden we ervan om er ooit – al was het maar gedeeltelijk – van onze grote passie ons beroep te kunnen maken. We wilden zo graag dat onze liefde voor dieren meer kon zijn dan enkel een vrijetijdsbesteding, maar hadden nog geen idee op welke manier we dit konden invullen. Het lot heeft ons eigenlijk de weg gewezen …

In 2010 adopteerden we Bruno, onze derde hond, een blonde labrador van 3 maand oud. Al snel bleek hij erfelijk belast te zijn met elleboog- en heupdysplasie. Op de leeftijd van 10 maand werd hij geopereerd aan beide ellebogen en stelde de dierenkliniek voor om met hem te gaan zwemmen. Gedurende enkele jaren gingen we twee maal per week naar een centrum voor hydrotherapie. Hij had hier enorm veel baat bij, en kon bovendien “zijn zot eens kwijt” zonder pijn te hebben. Het aanbod in België was echter zo beperkt, dat we meer dan een uur moesten rijden (enkele rit) om het dichtstbijzijnde centrum voor hydrotherapie te bereiken. Zo groeide de droom om er zelf mee te starten, van een onhaalbare kaart naar concreet cijferwerk, over een “misschien toch” tot een effectieve start van de verbouwing in 2013 en onze opleiding in 2014.

Wij hopen ook aan u te mogen tonen hoeveel baat een hond kan hebben bij deze gecontroleerde manier van zwemmen, en hoeveel plezier ze eraan kunnen beleven !

 

Inge Merckx en Pim Van Handenhoven