Ons verhaal

  • Inge Merckx

Toen ik in 1999 een boerderijtje kocht, droomde ik ervan om er ooit – al was het maar gedeeltelijk – van mijn grote passie m’n beroep te kunnen maken. Ik wou zo graag dat mijn liefde voor dieren meer kon zijn dan enkel een vrijetijdsbesteding, maar had nog geen idee op welke manier ik dit kon invullen. Het lot heeft eigenlijk de weg gewezen …

In 2010 kwam Bruno in mijn leven, mijn derde hond, een blonde labrador van 3 maand oud. Al snel bleek hij erfelijk belast te zijn met elleboog- en heupdysplasie. Op de leeftijd van 10 maand werd hij geopereerd aan beide ellebogen en stelde de dierenkliniek voor om met hem te gaan zwemmen. Gedurende enkele jaren ging hij twee maal per week naar een centrum voor hydrotherapie. Hij had hier enorm veel baat bij, en kon bovendien “zijn zot eens kwijt” zonder pijn te hebben. Het aanbod in België was echter zo beperkt, dat het meer dan een uur rijden was (enkele rit) om het dichtstbijzijnde centrum voor hydrotherapie te bereiken. Zo groeide de droom om er zelf mee te starten, van een onhaalbare kaart naar concreet cijferwerk, over een “misschien toch” tot een effectieve start van de verbouwing in 2013 en de opleiding in 2014.

Ik hoop ook aan u te mogen tonen hoeveel baat een hond kan hebben bij deze gecontroleerde manier van zwemmen, en hoeveel plezier ze eraan kunnen beleven !

  • Ellen Heyndrickx

Als kind hield ik al van honden. Thuis hadden we geen hond en dus ging ik met allerlei honden uit de buurt wandelen. Met een hond erop uit … ik vond het elke keer geweldig! Mijn favoriete wandelmaatje was ‘Roefel’, de border collie.

Toen ik in mijn eigen huisje trok, haalde ik eindelijk mijn eigen border collie ‘Raya’ in huis. We werden onafscheidelijk. Maar mijn hondenpassie bleek héél groot, dus volgde ik in mijn vrije tijd ook regelmatig allerlei cursussen i.v.m. honden.

In 2016 raakte Raya op 8-jarige leeftijd opeens verlamd vanuit een rughernia. Gelukkig herstelde ze maar natuurlijk niet volledig. De dierenarts raadde me aan haar voor verder herstel en spieropbouw te laten zwemmen bij ‘Moby Dog’. Deze zwembeurten zijn tot op heden nog steeds een gezonde fysieke en mentale uitlaatklep voor haar.

De voordelen van zwemmen zijn heel duidelijk bij Raya en dus ging ik ook de cursus ‘watertraining met honden’ (basis en gevorderden) volgen. Ik stond te (water)trappelen om ermee aan de slag te kunnen! En mijn droom kwam uit! Ik startte mijn zelfstandig bijberoep ‘El Perro’ (Spaans voor‘De Hond’) en ging aan de slag bij Moby Dog! Ik kijk ernaar uit om uw hond een leuke zwempartij te bezorgen!

* Femke Vermeulen

Sinds mijn jeugd maken honden reeds een belangrijk deel uit van mijn leven. Al snel werd duidelijk dat ik van mijn hobby mijn beroep zou maken. Na diverse opleidingen m.b.t. honden te hebben gevolgd is dit ook het geval.

Zelf heb ik 3 honden, een berner; Odys en 2 middenslag poedels; Rufus en Benz, ook zij genieten regelmatig van een zwemsessie bij Moby Dog.

Door mijn eigen honden te zien zwemmen en te ondervinden welke positieve gevolgen dit heeft op hun bewegingspatroon en spierontwikkeling werd het voor mij duidelijk dat er nog steeds een stukje was waar ik me verder in wilde verdiepen, nl. het gezond en gecontroleerd laten bewegen van honden. 

Na enkele jaren twijfelen besloot ik dan toch de stap te zetten en me in te schrijven voor het postgraduaat  ‘Animal rehab assistant & Sport coaching’ voor honden. Met deze opleiding als achtergrond ben ik dan ook zeer blij dat ik uw hond een leuke maar vooral ook verantwoorde zwemsessie kan aanbieden!